spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Primăria Sectorului 5, supărată că nu poate face șosea peste cale ferată Cotroceni-Progresul

Oficiali ai Sectorului 5 București critică Ministerul Transporturilor pentru că nu e de acord cu cedarea unei linii feroviare dezafectate în vederea transformării acesteia în șosea.

Claudiu Ceti, șef al companiei de infrastructură a Sectorului 5 spune că, deşi Primăria Sectorului 5 a făcut numeroase demersuri, fiind vorba despre un proiect extrem de important pentru dezvoltarea acestei zone a Capitalei, cei de la Ministerul Transporturilor – care ar trebui doar să cedeze această cale ferată nefuncţională – efectiv ignoră orice demers al autorităţii locale.

„Spre dezamăgirea noastră, totul se mişcă foarte încet. Noi am demarat încă din 2017, iar începând cu finalul lui 2021, începutul lui 2022, am refăcut documentaţia pentru preluarea reţelei de cale ferată dezafectată în cazul de faţă – adică venim în sprijinul Ministerului Transporturilor, care ar putea să pregătească documentaţia, să fie iniţiator al unei Hotărâri de Guvern, pentru trecerea în administrarea Sectorului 5 a tronsonului de cale ferată dezafectată, o zonă unde investiţiile pot căpăta o altă magnitudine.

Cei care stau în zonă ne fac periodic sesizări legate de ce se întâmplă acolo. Ştim bine că de la infrastructură pleacă orice dezvoltare a unei zone sau a unui sector. Este foarte greu să le explicăm cetăţenilor de la Sectorul 5 care plătesc taxe şi impozite de ce nu facem acolo un bulevard, de ce nu reuşim să demarăm pentru a descongestiona traficul şi a reuşi să creăm un bulevard”, a declarat Claudiu Ceti, preşedintele CA al societății Infrastructura S5 SA.

Presiunile edililor de la Sectorul 5 pentru transformarea căii ferate în șosea sunt vechi, după cum a explicat aici Club Feroviar. 

 

Ultimele Articole