Primăria pune tramvaie noi pe linii distruse, unde deraierile sunt curente

24 iunie 2020

O parte a tramvaielor noi ce vor fi achiziționate vor circula pe linii în stare tehnică precară, pe care deraierile sunt la ordinea zilei. Marți încă un tramvai a deraiat ieri la Diham, București, în exact aceleaşi circumstanțe ca şi precedenta deraiere de pe data de 30 mai, tot din acea intersecție, avertizează Asociația Metrou Ușor (AMU).

Sursa foto: Asociatia Metrou Usor

Potrivit asociației, infrastructura de tramvai din zona Diham, București este în stare critică. „Am mers la fața locului şi am filmat încrucişarea distrusă, ieşită în relief, pe care au deraiat tramvaiele. Am solicitat de fiecare dată investiții urgente în infrastructură”, spun reprezentanții asociației.

AMU avertizează asupra unui pericol „pe care nu mulți îl cunosc”. „Pe acolo vor trebui să treacă tramvaiele noi, conform contractului care prevede şi obligă introducerea tramvaielor pe liniile 40 şi 55 (cu o infrastructură profund deteriorată), iar acest lucru este imposibil. Tramvaiele noi necesită infrastructură nouă. Altfel, prezența lor pe traseu va fi timpurie, iar reparațiile lor vor fi extrem de costisitoare. Mai rău, dacă şinele nu sunt modernizate până în 2023, Bucureşti va pierde finanțarea nerambursabilă pentru noile garnituri”.

Asociația “Metrou Uşor” solicită din nou demararea de urgență a demersurilor de modernizare a infrastructurii vechi de transport în comun din Bucureşti. În lipsa acestor investiții vitale, va fi doar o chestiune de timp până la următoarea deraiere, avertizează AMU. (D.C.)