spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Primăria Iași preia spitalul CF de la Ministerul Trransporturilor

Primăria Iași preia spitalul CF de la Ministerul Trransporturilor. Municipalitatea ieșeană a anunțat faptul că va prelua spitalul.

Prin decizia formulată la finalul anului 2022, Secretariatul General al Guvernului României a înaintat municipalității scrisoarea de intenție a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, de a transfera unitățile sanitare aflate în subordinea sa, situate pe raza municipiului Iași, potrivit bzi.ro.

Citește și Ceferiștii rămân fără spitale. Guvernul discută soarta lor

Primăria Iași preia spitalul CF

Intenția Ministerului Transporturilor și Infrastructurii de transmitere a spitalelor pe care le are în subordinea autorităților locale competente intră în sfera strategiei de reformă în domeniul sanitar. Amintim faptul că Spitalul Clinic „Căi Ferate” este unul dintre spitalele reprezentative din Iași, ce asigură servicii medicale pe întreg teritoriul Moldovei.

 

Plenul Consiliului Local se va reuni la finalul lunii februarie pentru a supune votului peste 45 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel privind transmiterea intenției ferme a Municipiului Iași, de preluare a Spitalului Clinic „Căi Ferate”, respectiv a ansamblului de competențe și atribuții.

Amintim faptul că spitalul este unul universitar, general, pentru bolnavii acuți și cronici, organizat într-o structură care cuprinde specialități precum medicină internă, geriatrie, chirurgie, urologie și altele.

Ultimele Articole