Primaria Galati cumpara tramvaie de la Arad

11 decembrie 2018

Producatorul roman de material rulant, Astra Vagoane Calatori din Arad, a fost selectat pentru atribuirea contractului de furnizare a 18 tramvaie noi in municipiului Galati. Noile tramvaie vor ajunge pe trasee in urmatorii doi ani.

„Primaria municipiului Galati anunta ca oferta declarata castigatoare a acordului – cadru avand ca obiect achizitia a 18 tramvaie noi este cea depusa de ofertantul Astra Vagoane Calatori. Pretul total al ofertei este de 100.530.000 lei fara T.V.A. pentru 18 tramvaie noi, respectiv 5.585.000 de lei/bucata (pret unitar) x 18 bucati (cantitatea maxima aferenta acordului – cadru). Durata acordului – cadru este de 24 de luni”, a anuntat Biroul de Presa al Primariei Galati.

Noile tramvaie vor avea capacitatea minima de 100 de pasageri, dintre care minim 30 pe scaune, un consum de energie scazut, sisteme de siguranta care sa nu permita plecarea din statii cu usile deschise si echipamente pentru comanda automata a schimbarii macazelor.

Tramvaiele construite la Arad vor avea si podea joasa cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, precum si de un sistem pentru anunturi vocale exterioare pentru persoanele cu deficiente de vedere, instalatie de aer conditionat pentru pasageri si vatman, sisteme de numarare a calatorilor, echipamente audio – video, instalatie pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a calatorilor, atat in interior, cat si in exterior.