Primaria Bucuresti ar putea construi o noua linie de tramvai

Astfel, Bulevardul Prelungirea Ghencea va avea doua benzi pe sens si tramvai in zona mediana. Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a prezentat, la 29 august, stadiul principalelor proiecte de infrastructura din Capitala. Pentru unul din proiectele propuse, respectiv cel din Prelungirea Ghencea care a ridicat cateva controverse, exista deja un studiu de fezabilitate si de proiectare in valoare de 320.000 de euro.

Studiul de fezabilitate a fost realizat de Compania Municipala Dezvoltare Durabila si va fi predat pe 6 septembrie 2018.

„Costurile pentru realizarea studiului de fezabilitate, proiectare si asistenţa tehnica sunt de circa 320.000 euro. Proiectul presupune largirea si modernizarea bulevardului Ghencea, pe o lungime de 6 km, incepand de la capatul tramvaiului 41 si pana la Soseaua de Centura. Noua artera va avea cate doua benzi pe sens, linie de tramvai in zona mediana, piste de biciclete, trotuare cu o laţime de 6 m, spaţii verzi intre trotuar si partea carosabila (3m). Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu strazile Brasov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate. Se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze si microbuze ale liniilor preorasenesti) si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsa pana la 500 de locuri intr-o dezvoltare ulterioara”, a transmis Primaria Municipiului Bucuresti.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnesti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizeaza legatura cu Centura Bucuresti.

 

Foto: Stocksy United