duminică, mai 28, 2023
spot_img

Primăria Brașov va face o școală și un parc pe locul fostului depou de tramvaie

Primăria Brașov a devenit proprietar cu acte în regulă pe fostul depou de tramvaie, pe care îl va demola pentru a construi o școală și un parc.

sursa: transira.ro

În ședința de Consiliul Local de zilele trecute, aleșii Brașovului și-au dat acordul ca imobilele de la fostul depou de tramvaie să treacă din proprietatea societății RATBV în cea a Primăriei, care deținea deja dreptul de proprietate pe terenul de peste 21.000 mp aferent acestor construcții, potrivit bizbrasov.ro.

„Zona cu cea mai mare dinamică în ceea ce priveşte construcţiile de locuinţe din Braşov o reprezintă cartierul Tractoruladiacent străzii 13 Decembrie. Dezvoltările imobiliare din zona reprezintă investiţii private care în majoritatea lor nu au avut în vedere necesitatea amplasării unor funcţiuni de utilitate publică. Faţă de cerinţele locuitorilor din zonă alături de disfuncţionalităţile constatate la nivel urbanistic în ce priveşte echiparea teritoriului urban, se impun intervenţii corectitive având ca obiectiv major suplimentarea echipamentelor publice deficitare, respectiv dotări invatament şi educaţie, instituţii publice, spaţii verzi”, se precizează în raportul de specialitate care a stat la baza efecturăii acestui transfer de proprietate.

Edilii au început încă din vară procedurile pentru efectuarea documentațiilor cadastrale, astfel încât în locul depoului să fie amenajată o unitate de învățământ, dar și un parc, acesta urmând să ocupe cea mai mare parte din teren, ținând cont că noua zonă rezidențială a cartierului Tractorul este deficitară la acest capitol. Terenul aferent depoului a făcut obiectul mai multor litigii cu persoane private, care au fost soluționate la început de an.

 

Ultimele Articole