miercuri, iulie 3, 2024
spot_img

Primari de comune și patroane de saloane de infrumusețare, în conducerea companiilor de cale ferată

AGA CFR SA l-a numit zilele trecute în Consiliul de Administrație al CFR SA pe Ionel Sabin Emil Bociu, nimeni altul decât fostul primar al comunei Jebel din județul Timiș, județ din care provine ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. O nouă cucerire managerială a companiilor de cale ferată este și cooptarea unei patroane de salon de înfrumusețare la Electrificare CFR.

Ionel Sabin Emil Bociu îl înlocuiește pe Teodor Grădinariu, potrivit deciziei AGA luate acum câteva zile. Ionel Bociu are o importantă carieră politică. El este consilier județean PSD de Timiș și fost primar al comunei Jebel până în 2020. Până la momentul alegerii sale în funcția de primar, Bociu a lucrat ca medic veterinar.

Decizia AGA prevede un salariu brut de 12.448 lei lunar pe durata mandatului de patru luni, cu posibilitatea prelungirii mandatului până la șase luni.

Un lucrător de informații și o patroană de salon de înfrumusețare se vor ocupa de energia de tracțiune

Schimbări au avut loc și pentru CA Electrificare CFR. O proprietară de salon de înfrumusețare cu studii de master în comunicare și experiență de doi ani în pozițiile de colaborator extern și consultant la Camera Deputaților a fost numită membru provizoriu, cu mandat de 4 luni, al Consiliului de Administrație al companiei de stat Electrificare CFR SA, divizia energetică a gigantului feroviar CFR, cu peste 2.200 de angajați și pierderi de aproape 13 milioane lei la jumătatea anului trecut, relevă date analizate de Profit.ro. Monica Hunyadi, numită administrator al Electrificare CFR SA printr-o hotărâre AGA de luna trecută, este din 2020, conform termene.ro, asociat și administrator unic al firmei Hunymoo SRL, cu profil de „coafură și alte activități de înfrumusețare”, care operează salonul de profil Aspect Studio din București.

Între martie 2015 și decembrie 2016, noul administrator provizoriu al Electrificare CFR SA a fost, succesiv, colaborator extern și apoi consultant la Camera Deputaților, ocupându-se, potrivit sursei citate, de întocmirea de materiale documentare, sinteze și evaluări, de ținerea evidenței corespondenței și de întocmirea de răspunsuri la petiții.

La aceeași AGA, în CA-ul companiei de stat a fost numit provizoriu și Petre Ungureanu, de 6 ani consilier al directorului general al Electrificare CFR SA, iar anterior lucrător al Serviciului Român de Informații (SRI), în perioada 1998-2017. El a absolvit Grupul Școlar Agricol Corabia în 1993, cu specializarea „mecanic agricol”, după care a obținut un certificat de absolvire a unui curs de pregătire în sisteme XIS 5335S în SUA, la Astrophysics Inc. (2006), diplomă de inginer-diplomat după cursurile Facultății de Management și Inginerie Economică în Agricultură din București (2003-2008) și diplomă de licență de la Facultatea de Fizică a Universității Hyperion (2009). Sistemele XIS 5335S sunt cele folosite pe aeroporturi pentru verificarea bagajelor călătorilor.

În a treia poziție de administrator provizoriu la Electrificare CFR SA a fost numit Petru Ceșa, director în cadrul CFR.

 

IN THE SPOTLIGHT

Avansul șantierelor feroviare în luna mai. Un constructor ”a spart norma”

Club Feroviar vă prezintă, ca de fiecare dată când apar informații noi, avansul șantierelor feroviare pentru modernizarea infrastructurii. Acum, situația aferentă lunii mai 2024...

Ultimele Articole