spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Primar: Târgu Mureș, centru logistic important al Transilvaniei, după investiții necesare în calea ferată

Investițiile într-un sector de cale ferată, alături de dezvoltarea infrastructurii de transport, de la Autostrada Transilvania la componenta cargo a aeroportului, pot transforma Târgu Mureş într-un nod multimodal de transport.

Târgu Mureş poate deveni centrul logistic al Transilvanei dato­rită infrastructurii care se construieşte în zonă şi va putea atrage şi mai multe investiţii, este de părere Zoltan Soos, primarul municipiului. Acesta a dat un interviu publicației Ziarul Financiar.

„Vrem să legăm cu ajutorul căii ferate Valea Mureşului de Valea Târnavelor şi Sovata. Acolo lipseşte un tronson de 15 km din 65 km. Mai mult, calea ferată poate fi prelungită spre Sighişoara, unde există tronsonul internaţional. Pentru un aeroport cu zonă cargo este important să avem atât o legătură pe autostradă, cât şi una feroviară, care are un impact economic ridicat. Târgu Mureş poate deveni centrul logistic al Transil­vaniei dacă pe lângă autostradă, vom avea şi legătură feroviară. Târgu Mureş  are posi­bilitatea de a deveni centrul logistic al Transilvaniei având în vedere că zona Cluj este aglomerată, iar firme de acolo ar putea avea activitate şi aici. În curând vom avea discuţii strategice cu Clujul. Momentan am demarat discuţii cu celelalte oraşe din Mureş“, a explicat Zoltan Soos. (D.C.)

Ultimele Articole