spot_img
sâmbătă, februarie 4, 2023
spot_img

Prima locomotiva cu turbina cu gaze din Rusia a inceput testele

TEM19Prima locomotiva cu turbina cu gaze din Rusia, locomotiva GT1h-002, este in prezent supusa unui program de testare de catre Caile Ferate Sverdlovsk, in conditii de operare reale.
Aceasta a reusit sa tracteze cu succes un tren de 9.000 de tone pe un segment de 700 de km.
Principalul obiectiv al experimentului a fost testarea caracteristicilor tehnice, economice, tehnologice si de mediu ale locomotivei cu turbina cu gaze pe sectiunea nordica a liniei principale Sverdlovsk care nu este electrificata si unde locomotiva GT1h-002 este planificata sa intre in serviciu. Procesul de transport este momentan in desfasurare, iar vagoanele de 9.000 de tone tractate de locomotiva vor transporta hidrocarburi din nordul regiunii Tyumen catre statia Voinvka, iar de aici fara transbordare pe Linia Principala Transiberiana, de unde va prelua serviciile trenul electric cu trei sectiuni, Granite. Pricipalul avantaj al GT1h-002 comparativ cu alte tipuri de locomotive cu turbina pe gaze este capacitatea acesteia de a genera o putere de tractiune ridicata in ciuda dimesiunii si greutatii sale reduse. Chiar si atunci cand tracteaza greutatea maxima permisa, GT1h poate atinge viteze de pana la 100 kph.  Locomotiva cu turbina cu gaze este alimentata cu gaz natural lichefiat (GNL), un combustibil care indeplineste cele mai inalte standarde de mediu.
Pentru a stabili un trafic regulat, va fi necesara stabilirea infrastructurii potrivite, inclusiv facilitati de producere a gazului natural lichefiat (GNL) si spatii de realimentare speciale pentru materialul rulant. Pana in prezent, singurul astfel de centru este in apropiere de Yekaterinburg.

Ultimele Articole