miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Prima extensie vestica a metroului din Helsinki va fi lansata in august

helsinkiLänsimetro Oy a anuntat ca 8 statii si 14 km de linie de metrou care leaga Ruoholahti de Matinkylä in zona metropolitana a orasului Helsinki vor intra in serviciu la 15 august 2016. Sistemele vor fi testate independent, pentru fiecare statie, si impreuna in aceasta primavara. Trenurile vor intra in teste in martie.
Lucrarile de excavatie au inceput in noiembrie 2009. Tunelurile au fost sapate pana in februarie 2014, iar sinele au fost instalate pana in decembrie 2015.
Länsimetro Oy este o companie detinuta in comun de orasele Espoo si Helsinki care are ca scop construirea liniei de metro West Metro care este implementata in doua etape. Statiile aflate de-a lungul sectiunii de 14 km, Ruoholahti–Matinkylä, sunt Lauttasaari si Koivusaari in Helsinki si Keilaniemi, Otaniemi, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu si Matinkylä, in Espoo. Sectiunea de 7 km a liniei de metrou, Matinkylä–Kivenlahti, va fi finalizata in cea de-a doua etapa si va include 5 statii noi: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti si Kivenlahti. Un depou pentru metrou va fi construit in Sammalvuori. Constructia sectiunii Matinkylä–Kivenlahti este in curs de desfasurare. Acest segment va fi finalizat in 2020.

Ultimele Articole