vineri, iunie 9, 2023
spot_img

Prima companie feroviară care montează suporți de biciclete pe toate trenurile sale

Unul dintre cei șase operatori de transport feroviar de călători de pe piața românească a decis să monteze pe toate trenurile sale suporți de biciclete, venind astfel în întâmpinarea cerințelor multor călători.

Interregional Călători, unul dintre cei mai importanți operatori feroviari din nord-vestul țării, a început montarea de suporturi pentru biciclete pe toate cele 40 de garnituri cu care operează. Fiecare tren Interregional Călători va avea 12 suporturi pentru biciclete dispuse la începutul, mijlocul și sfârșitul garniturii pentru a fi accesibile pasagerilor.

Suporți de biciclete la standarde „occidentale”

„Am confecționat 120 de suporturi pentru biciclete la standarde occidentale și, de marți, am început să le montăm pe trenuri. Bicicletele vor fi fixate cu o chingă și vor putea fi legate”, a explicat pentru ebihoreanul.ro, Cristian Pușcău, director comercial al Interregional Călători.

Potrivit directorului, primele trenuri cu facilități pentru biciclete, pregătite în stațiile de la Oradea și Câmpia Turzii, au fost deja puse în circulație.

„Avem deja montate sistemele de prindere pe patru garnituri. Intenția noastră este ca până vineri primele zece garnituri să fie deja echipate ca să poată fi folosite de călătorii care își transportă bicicletele cu trenul pentru a se putea plimba apoi în aer liber”, a spus Cristian Pușcău. Garniturile echipate vor fi marcate cu imaginea unei biciclete, pentru a fi recunoscute mai ușor de către călători.

Marele avantaj al clienților este că, pe viitor, nu vor mai fi nevoiți să anunțe telefonic în prealabil că intenționează să transporte cu ei și bicicleta, așa cum se întâmpla până acum.

„Călătorii vor suna doar dacă este vorba de un grup mai mare de 12 bicicliști, pentru a lua măsuri de fixare a tuturor bicicletelor”, a declarat directorul comercial.

7.000 de biciclete pe an!

Montarea de suporturi pentru biciclete pe trenuri este o inițiativă mai veche a Interregional Călători, dat fiind faptul că mulți clienți își doresc să ducă cu ei bicicleta pentru a se plimba la munte, pe două roți.

Aceștia își vor plăti biletul obișnuit de tren și încă un bilet pentru bicicletă. Acesta din urmă costă 4 lei în cazul în care călătoria este în limita distanței de 100 kilometri și 8 lei peste acest prag.

De exemplu, o călătorie cu garnitura Interregional Călători de la Oradea la Bratca costă 8 lei, la care se adaugă 4 lei pentru transportul bicicletei.

Dacă în anul 2022 Interregional călători a transportat 7.000 de biciclete pentru pasionații de călătorii în aer liber, este de așteptat ca de anul acesta numărul lor să crească vertiginos.

Ultimele Articole