Prima comanda pentru vehiculele electrice Alstom Aptis vine din Strasbourg

Communauté des Transports Strasbourgeois (Compania de Transport Public din Strasbourg) a plasat companiei Alstom prima comanda pentru autobuzele 100% electrice Aptis.

Astfel, comanda a fost plasata pentru 12 autobuze electrice Aptis, fiecare in lungime de cate 12 metri, echipate cu trei usi de acces. Vor fi totodata si primele autobuze electrice care intra in componenta flotei de transport a Communauté des Transports Strasbourgeois.

Sistemul sau de oprire pentru alinierea perfecta la trotuar, podeaua 100% joasa si complet plana si usile duble largi permit circulatia usoara si imbarcarea convenabila pentru persoanele cu mobilitate redusa si pentru carucioare. Echipat cu ferestre largi pe toata lungimea sa, Aptis ofera cu 25% mai multe suprafete deschise decat un autobuz standard si o zona de relaxare, in spate, cu vedere panoramica asupra orasului.

“Ne bucura ca am primit aceasta prima comanda pentru Aptis, solutia noastra de mobilitate electrica de 100% Aptis este proiectat de echipele Alstom de la fabrica Hangenbieten din Alsacia”, a precizat Baptiste Eyméoud, presedinte al Alstom in Franta.

Vehiculele solicitate de Strasbourg sunt destinate incarcarii lente, pe timp de noapte in depou. Aptis este de asemenea disponibil pentru incarcare la capatul fiecarei linii, ori de cate ori este necesar, utilizand solutii de incarcare la sol (SRS) sau incarcarea prin partea superioara (pantograf inversat).

Alstom, unul dintre liderii mondiali in productia de material rulant are peste 2000 de tramvaie vandute, de asemenea peste 100 de tram-trenuri vandute, unul din cinci metrouri care circula la nivel global este fabricat de catre Alstom, in timp ce numarul de trenuri suburbane vandute, tot la nivel global, atinge cifra 5000.

In baza acestei expertize in transportul urban s-a decis dezvoltarea unui autobuz electric, acesta beneficiind de podea joasa pe toata suprafata.

Autobuzul Aptis, inspirat din design-ul unui tramvai, il caracterizeaza ca fiind o solutie unica pentru mobilitate. Autobuzul Aptis este 100% electric, bateriile si sistemele sale de alimentare fiind situate pe acoperis, ceea ce faciliteaza, in mod cert, activitatea de mentenanta. Rotile sunt situate la ambele capete, dar fara console ca la autobuzele obisnuite, asa incat Aptis asigura pasagerilor mai mult confort prin podeaua joasa prezenta pe o suprafata de 20 m2. Vehiculul are o autonomie de pana la 200 kilometri, iar durata de viata a unei baterii este de sapte ani.

Calitatea si confortul sunt intregite de design-ul inovator, inspirat de tramvaie, astfel ca Aptis este construit cu doua sau trei usi duble, la fel ca un tramvai, in ideea de a permite pasagerilor urcarea si coborarea din vehicul si, in mod special, pentru a facilita accesul persoanelor cu mobilitate redusa si a celor ce utilizeaza carucioare.

Aptis este dezvoltat de catre Alstom si NTL (companie in care Alstom detine o participatie de 51%).