joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Prim-ministrul britanic este criticat pentru „stilul de viață cu elicopterul”, în loc de tren

Rishi Sunak, prim-ministrul britanic este criticat pentru preferința sa față de călătoriile cu elicopterul în loc de tren, la durate de parcurs comparabile.

„Stilul de viață cu elicopterul” al prim-ministrului a fost criticat după ce s-a aflat că a împrumutat un elicopter pentru a parcurge 320 de kilometri – ceea ce ar fi durat doar 10 minute în plus cu trenul, potrivit publicației metro.co.uk.

Cauzele pentru care prim-ministrul britanic este criticat 

Rishi Sunak a împrumutat elicopterul unui donator de-ai Partidului Conservator pentru a zbura la un eveniment de campanie în Chester, Cheshire, înainte de a călători apoi cu mașina pentru ultimele 25 de minute ale călătoriei sale.

Dacă ar fi luat echivalentul călătoriei cu trenul de la Londra la Wrexham, aceasta ar fi durat doar cu aproximativ 10 minute mai mult.

Călătoria sa cu emisii mari de dioxid de carbon are loc în contextul în care luna iulie a fost cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată la nivel global, iar secretarul general al ONU a avertizat la începutul acestei săptămâni că „a sosit era fierberii globale”.

Sunak a făcut mai multe călătorii cu elicopterul în ultimele luni. În iunie, el a luat un elicopter finanțat de contribuabili într-o călătorie de 74 de mile până în Kent.
Iar în luna mai a luat elicopterul oficial pentru a merge la Southampton, chiar dacă o călătorie echivalentă cu trenul ar fi durat doar puțin peste o oră.

Atunci când face călătorii politice, mai degrabă decât vizite oficiale, el călătorește cu elicoptere împrumutate de donatori conservatori, cum ar fi Harpin.

Rishi Sunak a folosit elicopterul dlui Harpin pentru a zbura de la Londra la Manchester în luna mai pentru a se întâlni cu frații Arora, care dețin lanțul de magazine B&M – unul dintre ei fiind un donator conservator.

Luna trecută, el a folosit aeronava pentru a zbura de la Londra la Doncaster în scopul de a participa la conferința Grupului de Cercetare din Nord.

Procurorul general al Opoziției, Emily Thornberry, a criticat „stilul de viață de elicopter” al lui Sunak, adăugând: „Pe o problemă după alta, el este descoperit”.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „Premierul folosește în mod regulat toate formele de călătorie.”

”Planurile sale de călătorie variază și sunt întotdeauna decise luând în considerare cea mai eficientă și cea mai bună utilizare a timpului său”, a mai spus acesta.

Ultimele Articole