Presedintele ucrainean si GE Transportation au purtat discutii privind dezvoltarea feroviara

Presedintele Ucrainei, Petro Poroshenko, si Directorul Executiv al GE Transportation, Rafael Santana, au discutat oportunitatile de dezvoltare feroviara. Partile si-au exprimat interesul fata de consolidarea unei cooperari eficiente intre compania detinuta de stat, Ukrzaliznytsya, si GE Transportation, mai ales pentru modernizarea parcului de locomotive pentru promovarea dezvoltarii si modernizarii retelei feroviare ucrainene in conformitate cu cele mai bune standarde internationale.
Petro Poroshenko si-a exprimat disponibilitatea de a promova cooperarea cu GE Transportation, care va fi benefica ambelor parti, cu scopul de a consolida transportul, tranzitul si potentialul de export al tarii.
In septembrie, ministrul transportului ,Volodymyr Omelyan, a declarat ca discutiile cu GE Transportation implica localizarea productiei de material rulant in Ucraina.
Conform strategiei de dezvoltare a Ukrzaliznytsya, 6 miliarde de dolari vor fi investiti in proiecte de infrastructura feroviara si in reinnoirea parcului de vehicule al companiei. Conform planurilor, 4 miliarde de dolari ar trebui investiti in modernizarea si achizitia de material rulant nou.