luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Traian Preoteasa interzice angajaților filmările și postările pe Facebook din cabinele locomotivelor

Șeful CFR Călători, Traian Preoteasa, promite să trateze cu toată exigența angajații care în timpul serviciului folosesc telefoanele mobile sau alte aparate pentru realizarea de înregistrări video din cabinele locomotivelor sau pentru postări pe site-urile de socializare.

Într-o adresă trimisă zilele trecute „domnilor directori” de regionale, Traian Preoteasa invocă măsura intrezicerii, „având în vedere postările unor salariați al SNTFC CFR Călători apărute în mediul online în ultima perioadă, legate de activitatea profesională”.

Filmările din cabinele locomotivelor, interzise

„În timpul serviciului este cu desăvârșire interzisă folosirea oricăror dispozitive (telefoane mobile, tablete, laptop-uri etc) pentru realizarea de fotografii, înregistrări video, transmisii în direct, jocuri comunicare și alte activități pe rețelele de socializare”, amintește Traian Preoteasa domnilor directori spre informare și prelucrare cu angajații.

Contrar, angajații încalcă articolul 32 din Regulamentul intern al CFR Călători care interzice efectuarea altor activități decât cele legate de contractul de muncă, reprezentând „o abatere disciplinară gravă”.

Totodată, se interzic postările privind activitatea CFR Călători. În timpul parcursului, convorbirile telefonice trebuie să fie scurte și numai în condiții de maximă necesitate.

Reacții diferite

Hârtia lui Preoteasa a trezit reacții diferite ale ceferiștilor, din care spicuim:

  • „Din păcate, ăsta este sistemul din România; adevărat, nu se cuvine să faci live-uri din cabină şi să fii atent și la ce scriu unul și altul, apoi să cerşeşti bani, toate astea în timpul mersului, unde e prestanţa ta? Iar vis-a-vis de o fotografie, nu cred că în Europa există altfel de ordine. Pentru că mă uit înspre Vest şi văd o grămadă de fotografii unele promovate de către firmele unde lucrează respectivii. Chiar şi eu am contribuit cu câteva fotografii la biblioteca CFR Călători, iar acum ce facem? Ne întoarcem în bezna minţii. E adevărat, în momentul de faţă nu avem ce arăta decât mizerie şi locomotive depăşite din punct de vedere tehnic.” (R.V.P.)
  • „Când se întrerupe fibra optică la TTR, cum comunică staţiile CF unde se face circulaţie … pe telefon proprietate.” (S.L.).
  • Dar să mergi cu automotoarele fără climă vara la +30° și fără căldură iarna la -20° și cu toaletele defecte îi voie, domnule Preoteasa?” (G.G.)
  • „Eu am o întrebare pentru domnul Preoteasa. Vreți ca CFR Călători să ajungă ca CFR Marfă?
  • Mi se pare de bun simt să nu faci live din cabina locomotivei, în timpul serviciului…” (P.O).

Precedente

Avertismentele directorului general al CFR Călători vin după ce în ultimele luni au apărut mai multe înregistrări ale unor mecanici de locomotivă la bordul trenurilor. Ultima postare, criticată de polițistul Marian Godină, arată un mecanic de locomotivă care cere like-uri pentru a acționa mijloacele de semnalizare sonoră ale trenului. Într-o altă postare, un alt mecanic atenționează pe o stație de emisie–recepție prezența echipajelor radar de poliție pe un drum național. Ambele cazuri au fost relatate de către Club Feroviar aici și aici.

Ultimele Articole