luni, aprilie 15, 2024
spot_img

DOCUMENT Dispoziția foarte urgentă a lui Preoteasa referitoare la autorizațiile CFR

După ce, cu o seară înainte, Guvernul readusese autorizațiile CFR la regimul lor inițial, de dinaintea apariției Ordonanței Trenuleț, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a emis vineri o dispoziție cu apostila ”foarte urgent”.

autorizațiile CFRDocumentul, pe care-l puteți consulta în facsimilul alăturat, este adresat Direcţiei de Transport Feroviar din Ministerul Transporturilor, ARF, AFER, AGIFER, CENAFER, SNTFM CFR Marfă, Metrorex, Informatică Feroviară, Electrificare CFR, CFR IRLU, SCRL Brașov, directorilor Sucursalelor Regionale de Transport Feroviar de Călători (1- 8), Compartimentelor legitimaţii de călătorie teritoriale şi central și direcţiilor din centralul SNTFC CFR Călători.

„F. URGENT Se prelungeşte valabilitatea tuturor autorizaţillor de călătorle, a carnetelor cu file de permis cod 7.2, cod 7.3, cod 7.4 şi a legitimaţiilor de serviciu: Acces locomotivă, Supracontrol, Supracontrol VD/Bc/Br, Control, Control VD/Bc/Br emise cu an de valabilitate 2023, până la data de 15 ianuarie 2024, inclusiv. Luaţi măsuri de instruire şi avizare a personalului interesat și de informare a beneficiarilor”, se arată în dispoziția lui Traian Preoteasa.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Autorizațiile CFR nu mai sunt plafonate ca număr de călătorii

După cum a informat aseară Club Feroviar, Guvernul a adoptat în ședința de joi proiectul prin care autorizațiile ceferiștilor revin la regimul inițial, de dinaintea intrării în vigoare a Ordonanței Trenuleț.

„Proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului privind abrogarea lit. c) de la art. XIV din OUG nr. 115/15.12.2023  (Ordonanța Trenuleț) a fost aprobat astăzi, 28 decembrie 2023, în ședința de Guvern. Prin urmare, toți ceferiștii își păstrează autorizația de călătorie gratuită în interes de serviciu și în interes personal, respectiv dreptul la călătoria gratuită pe calea ferată”, a declarat pentru Club Feroviar președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim.

Rămân plafonate la trei călătorii dus-întors pe an autorizațiile de care beneficiază revoluționarii, procurorii și judecătorii. Limitarea numărului de călătorii pentru ceferiști, prin Ordonanța Trenuleț, a produs revolta liderilor sindicali de la calea ferată.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole