marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Premierul Republicii Moldova i-a cerut ministrului Transporturilor proiecte de conectare feroviară cu România și UE

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, i-a cerut la începutul ședinței de Guvern de miercuri, ministrului Transporturilor, Andrei Spînu, să prezinte viziunea de dezvoltare a domeniului pe care îl supraveghează, „așa cum au făcut-o miniștrii de Interne și al Educației”. Spînu trebuie să prezinte proiecte de conectare feroviară cu vestul țării.

„Este vorba despre viziunea pe termen lung, dar și pentru următoarele 9 trimestre, privind infrastructura terestră, feroviară, portuară și aeriană. La fel este important să avem apă și canalizare în fiecare sat și corespunzător canalizare. Ce ține de proiectele pe termen lung, proiectele ar trebui să interconecteze Republica Moldova cu România și UE, prin intermediul căilor ferate și autostrăzilor. Banii sunt pentru următoarele 9 trimestre. Dvs. trebuie să asigurați că aceste proiecte se implementează”, a menționat Dorin Recean, potrivit moldpres.md, preluat de Club Feroviar.

Proiecte de conectare feroviară

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului figurează 22 de chestiuni, printre care aprobarea Codului urbanismului și construcțiilor, inițierea negocierilor asupra contractării unui împrumut din Polonia pentru susținerea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Islandei privind serviciile aeriene, precum și hotărârile privind reorganizarea unor instituții de învățământ profesional tehnic și aprobarea Conceptului Sistemului informațional „e-Admitere” în învățământul superior.

Andrei Spînu a devenit ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pe 17 iulie, după demisia din această funcție a Liliei Dabija. Recent a fost prezent la București unde a avut discuții cu omologul român, Sorin Grindeanu.

Ultimele Articole