joi, mai 2, 2024
spot_img

Premierul Cîțu îl debarcă pe omul lui Ludovic Orban. Fusese omul acestuia pe privatizare la Transporturi

Daniel Dragoş Tănăsoiu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat, şef al Corpului de control al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată, marţi, în Monitorul Oficial.
Premierul Ludovic Orban îl numise pe Daniel Dragoș Tănăsoiu, un apropiat al său, în funcția de șef al Corpului de Control al prim-ministrului, în locul lui Constantin Robu, care fusese eliberat din funcție, potrivit Hotnews.ro.
Dragoș Tănăsoiu a fost mai mulți ani secretar general al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În august 2017, Libertatea scria că o angajată a ANRE l-a reclamat pe acesta la Comisia de Etică pentru „comportament neadecvat”. Potrivit informațiilor oferite pe pagina sa, Tănăsoiu mărturisește că din data de 13 ianuarie va ocupa din nou o funcție de director ANRE.

Potrivit declarațiilor de avere, Dragoș Tănăsoiu avea venituri la ANRE de peste 230 mii lei pe an, la care se adăugau venituri de peste 120 mii lei de la Compania Națională Aeroporturi București, din funcția de șef comunicare.

Dragoș Tănăsoiu a fost în perioada guvernării Tăriceanu șeful direcției privatizare în Ministerul Transporturilor. La acel moment ministru al Transporturilor era chiar actualul șef al PNL, Ludovic Orban. Anterior, deținuse funcția de consilier în Consiliul General al Primăriei Capitalei din partea PD. (D.C.)

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole