luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei, cu trenul la Kiev pentru a se întâlni cu Zelenski

Premierii Republicii Cehe, Poloniei şi Sloveniei au plecat marţi cu trenul la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a-i arăta acestuia sprijinul Uniunii Europene pentru țara sa.

Kievul se află sub atacul forţelor ruse: două explozii puternice au zguduit capitala ucraineană marţi la primele ore. Serviciile de urgenţă, citate de Agerpres, au declarat că două persoane au murit după lovirea unui bloc de apartamente.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a scris pe contul său de Facebook că vizita la Kiev are loc în a 20-a zi a „agresiunii criminale lansate de preşedintele rus Vladimir Putin contra Ucrainei”. „În astfel de vremuri atât de dificile pentru lume, este datoria noastră să fim acolo unde se face istoria, pentru că nu este vorba despre noi, ci despre viitorul copiilor noştri care merită să trăiască într-o lume fără tiranie’”, a afirmat el. Premierul de la Varșovia a postat un mesaj similar și pe Twitter.

Cu trenul la Kiev. Garnitura a trecut de frontiera polono-ucraineană

Michal Dwoczyk, consilier al premierului polonez, a declarat că delegaţia a trecut frontiera polono-ucraineană după ora locală 08:00 (09:00 ora României).

„Scopul vizitei este de confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei. De asemenea, obiectivul acestei vizite este de a prezenta un amplu pachet de sprijin pentru Ucraina şi ucraineni”, a menţionat premierul ceh Petr Fiala într-o declaraţie preluată de guvernul polonez.

Şeful Guvernului sloven, Janez Jansa, ia parte la această vizită, efectuată după consultări cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ideea desfăşurării acestei vizite a fost convenită la recentul summit informal al UE desfăşurat la Versailles, a precizat Dworczyk.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole