spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Primarul Sectorului 2 i-a cerut ministrului Cătălin Drulă prelungirea M5 în Pantelimon

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, i-a cerut ministrului Transporturilor, colegul său de partid Cătălin Drulă, să urgenteze prelungirea M5 în Pantelimon.

”Hai cu M5-ul în Pantelimon. Dependența de mașina personală trebuie să scadă în București. E singura rezolvare pentru traficul sufocant de aici. Nu e o revoluție, cum au promis alții. O astfel de schimbare se întâmplă gradual și în timp. Nu e o direcție populară, dar e singura plauzibilă. Asta am susținut la întâlnirea cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Prelungirea M5 în Pantelimon. ”Avem nevoie ca de aer”

El a precizat că a devenit evident pentru toată lumea că nu mai avem spațiu pentru mașini; nici în trafic, nici în parcări, nici măcar pe trotuare.

”Asta înseamnă că marea majoritate a eforturilor privind mobilitatea din București trebuie să susțină un viitor cu mai puține mașini și mai mult transport în masă. Să investim masiv în metrou, în tramvai și în mijloace alternative. Să găsim soluții prin care să ne deplasăm predictibil și eficient fără mașină. Pentru Sectorul 2 avem nevoie ca de aer de linia M5 (mai degrabă decât M6 până la aeroport, dacă mă întrebați pe mine). Avem nevoie de nod intermodal la Obor și la Pipera, de prelungirea M2 plus stațiile aferente, de poduri/pasaje acolo unde drumul se intersectează cu calea ferată (Baicului, Andronache și Petricani). Am discutat și de M7, linia de metrou care va străbate cartierul Colentina, dar care deocamdată e doar un plan incipient”, a mai scris edilul.

Despre prelungirea Magistralei 5 până la Cora Pantelimon a vorbit recent și ministrul Cătălin Drulă, în prima sa conferință de presă de la preluare funcției.

CITEȘTE și Drulă vrea să repornească metroul oprit de Oprescu. Creditul BEI stă degeaba de 10 ani

Ultimele Articole