vineri, februarie 16, 2024
spot_img

Patru oferte pentru prelungirea liniei de tramvai din Pipera, în zona corporatiștilor

La licitația lansată de Primăria Capitalei pentru studiul de fezabilitate privind prelungirea liniei de tramvai din Pipera, din zona corporatiștilor, au fost depuse patru oferte.

”Avem patru oferte pentru proiectul de lărgire a Bulevardului Dimitrie Pompeiu de la o singură bandă la două benzi pe sens. Intrăm în perioada de evaluare a ofertelor, astfel încât să putem desemna câștigătorul în cel mai scurt timp. Proiectul include și extinderea infrastructurii de tramvai de la capătul liniei existente până la Bd. Barbu Văcărescu, dar și construirea unui drum de legătură între Șoseaua Pipera, Bd. Dimitrie Pompeiu și Str. Fabrica de Glucoză și construirea unei parcări de tip park&ride”, a scris primarul general Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

La finele lunii noiembrie, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Contract de Servicii de elaborare documentație tehnică studiu de fezabilitate, completat cu elementele specifice din documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul Studii, documentații pentru lucrări străzi – Lărgire bd. Dimitrie Pompeiu cu extindere infrastructură de tramvai și străpungere bd. Barbu Văcărescu, construire drum de legătură între șos. Pipera, bd. Dimitrie Pompeiu”. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.143.974,78 de lei, echivalentul a aproximativ 430.000 de euro, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Prin implementarea proiectului, se dorește îmbunătățirea infrastructurii rutiere şi a accesului la serviciile publice atât pentru riverani, cât și pentru cei aflați în tranzit. Se preconizează că realizarea investiției va conduce la creșterea confortului și a satisfacției populației locale, prin reducerea timpilor de deplasare, fapt ce va fi perceput ca o îmbunătățire a calității vieții. Programul de modernizări și reabilitări de artere mari orășenești face parte dintr-un program mai amplu de remediere a deficiențelor existente în circulația urbană, se arată în anunț.Firmele care vor să facă studiul privind prelungirea liniei de tramvai din Pipera

Potrivit anunțului din SEAP, până la termenul limită au fost depuse următoarele oferte:

  1. Ofertant unic: Alpha Project

Terț declarat: Incons Development

  1. Ofertant unic: FIP Consulting

Subcontractanți declarați: Helmert, Delegatio Proiect

Terț și subcontractant: Novensa SRL

  1. Ofertant unic: Eurocerad International

Subcontractanți declarați: Protelco, Urban Profile Grele SRL, Steerforth Consult, Specialist Consulting SRL, CP Med Laboratory, Mondev Real Estate, Universitatea Dunărea de Jos din Galați

Terți și subcontractanți: Aduro, Pegasus Engineering

  1. Asociere: Sirius Proiectare Studii SRL (lider), Via Proiect SRL

Subcontractanți declarați: Pintilie Partners Architecture Engineering, Pintilie & Lihatchi Structure, Urban Profile Grele SRL.

Ultimele Articole