spot_img
luni, mai 23, 2022
spot_img

Nicușor Dan o ironizează pe Gabriela Firea pe tema proiectului Prelungirea Ghencea: va fi gata în 2979

Nicușor Dan a ironizat-o pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, care a spus că lucrările la proiectul Prelungirea Ghencea sunt în grafic.

Prelungirea Ghencea

”Gabriela Firea ne anunţa veselă ieri că lucrările la proiectul Prelungirea Ghencea Domneşti sunt în grafic. Este o nouă mostră a imposturii primarului nostru general, pe care locuitorii din zonă, care suportă de ani de zile un trafic insuportabil, o resimt cel mai bine”, susține Nicușor Dan într-un comunicat de presă dat publicității sâmbătă.

Potrivit candidatului propus de USR pentru Primăria Capitalei, în realitate, Gabriela Firea a preluat o lucrare din care până în 2016 se realizase (inclusiv exproprieri) 3,7% şi a dus-o in 2019 la un procent de realizare de 4%: ”În acest ritm, de 0,1% pe an, lucrarea va fi terminată în anul 2979.”

”Cifrele exacte sunt următoarele: Costul lucrării (inclusiv exproprieri) este de 565 milioane lei. Până în 2016 fuseseră executate lucrări de 21 milioane lei (3,7%). În 2017 urmau să fie realizate lucrări de 5 milioane lei, nu s-a realizat nimic. În 2018 nu a fost planificat şi nu s-a realizat nimic. În 2019 urmau să fie realizate lucrări de 90 milioane lei, s-au realizat lucrări de 2 milioane lei (2% din lucrările planificate pentru 2019)”, mai spune Nicușor Dan.

Pe Prelungirea Ghencea va fi și linie de tramvai

Fișa investiției menționează realizarea a 5.900 metri cale dublă de tramvai, 260 metri linie simplă și 20 de refugii, ceea ce sugerează  că vor fi construite zece stații de tramvai până la interesecția cu linia tramvaiului 41.

Lucrările vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, compania subordonată Primăriei Capitalei. Valoarea totală a investiţiei, incluzând și celelalte componente precum lărgirea șoselei, realizarea pistelor de biciclete, este de 122 milioane de euro. Lucrările vor avea o durată de 24 de luni.

Procedurile de realizare a acestui obiectiv de investiții au fost începute în 2018, iar în luna iunie a aceluiași an a fost încheiat contractul între Primăria Municipiului București și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuție. Trei luni mai târziu, în septembrie 2018, consilierii generali au aprobat proiectul de Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea.

CITEȘTE și Gabriela Firea își ilustrează realizările cu trenuri cehești pe post de tramvai pe Prelungirea Ghencea

Ultimele Articole