spot_img
miercuri, decembrie 8, 2021
spot_img

Consiliul Concurenței analizează preluarea Electroplast, principalul producător de cabluri feroviare

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că analizează preluarea Electroplast, principalul producător român de cabluri feroviare din cupru şi aluminiu, de către Platforma Roca.

preluarea Electroplast

În urma acestei operaţiuni, Platforma Roca va deţine 60% din capitalul social al Electroplast şi, astfel, controlul unic asupra acestei companii.

”Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a anunţat autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Preluarea Electroplast a avut loc în această vară

În 2018, Electroplast a avut o cifră de afaceri de peste 82 milioane de lei, estimările pentru 2019 fiind de depăşire a sumei de 90 milioane de lei.

Compania a intrat pe piaţa românească în 1993, are peste 100 de angajaţi şi şi-a construit de la înfiinţare şi până în prezent un portofoliu diversificat de clienţi, printre care se numără Telekom, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, Siemens, Alstom, VLG.

Tranzacția de preluare a Electroplast Bistrița de către Platforma Roca a fost anunțată la finele lunii iunie. Potrivit prezentării proprii, acționarii Platforma Roca sunt oameni de business experimentați, buni cunoscători ai mediului de afaceri românesc, care îi înțeleg funcționarea și au expertiza necesară pentru a lua decizii strategice potrivite cu piața și specificul companiei. Printre aceștia se numără frații Pavăl, de la Dedeman, Dan Șucu, fondator Mobexpert, Astra Rail Industries etc.

Roca a preluat acţiunile Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., la rândul său producător important de cabluri de alimentare şi fire electrice pentru aplicaţii industriale.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole