spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

Comisia Europeană aprobă condiționat preluarea Bombardier de către Alstom

Comisia Europeană a aprobat vineri preluarea Bombardier de către Alstom, după ce grupul francez a fost de acord să vândă active pentru a rezolva temerile legate de concurenţă.

preluarea Bombardier de către Alstom semnalizare digitală în Spania

Printre angajamente se numără vânzarea unităţii de producţie Coradia Polyvalent, deţinută de Alstom în Franţa, o divizie dedicată trenurilor de navetişti a Bombardier, care include şi facilităţile de producţie din Hennigsdorf, Germania.

În februarie, Alstom a anunţat că a semnat un acord cu producătorul canadian de avioane şi trenuri Bombardier şi fondul public de pensii din Quebec (Caisse de dépôt et placement), pentru a prelua totalitatea acţiunilor la Bombardier Transportation, divizia feroviară a Bombardier cu sediul în Germania, pentru un preţ cuprins între 5,8 şi 6,2 miliarde de euro.

La finalul acestei tranzacţii, fondul public de pensii din Quebec (Caisse de dépôt et placement), care în prezent este al doilea acţionar de la Bombardier Transportation, cu o participaţie de 32,5%, ar urma să devină primul acţionar de la grupul Alstom, controlând aproximativ 18% din acţiuni, a precizat producătorul trenurilor de mare viteză TGV într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Din preluarea Bombardier de către Alstom rezultă al doilea fabricant mondial de trenuri

Preluarea Bombardier Transportation de către Alstom va da naştere celui de-al doilea mare producător mondial de trenuri, după grupul chinez CRRC.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei, Bombardier Transportation are aproximativ 36.000 de angajaţi, iar în 2019 a avut o cifră de afaceri de 8,3 miliarde de dolari americani (7,7 miliarde de euro la cursul actual de schimb). De cealaltă parte, Alstom a încheiat ultimul exerciţiu financiar (2018 – 2019) cu o cifră de afaceri globală de 8,1 miliarde de euro. Producătorul trenurilor TGV are aproximativ 36.300 de angajaţi, dintre care 9.500 numai în Franţa.

Grupul chinez CRRC a avut în 2018 o cifră de afaceri echivalentă cu 28 miliarde de euro. Deşi CRRC a realizat 90% din cifra sa de afaceri în China, în ultimii ani a făcut progrese şi în restul lumii şi recent a început să livreze tramvaie pentru Porto (Portugalia).

Ultimele Articole