spot_img
joi, decembrie 8, 2022
spot_img

Prefectura Hunedoara propune trecerea liniei Brad-Păuliș la județ cu scop turistic

Instituția Prefectului – Județul Hunedoara a reinițiat și retrimis către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, documentația necesară trecerii unor imobile din domeniul public al statului, aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și în concesiunea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, în domeniul public al municipiului Brad și al comunelor Șoimuș, Luncoiu de Jos, Vălișoara și Băița, din județul Hunedoara.
Prefectura dorește astfel punerea în valoare turistică a fostei linii ferate Păuliș Lunca – Brad, potrivit unei postări a Prefecturii Hunedoara pe pagina de socializare. În Nota de fundamentare, trimisă viceprim-ministrului Sorin Mihai Grindeanu – ministrul Transporturilor și Infrastructurii, se arată că modificarea regimului juridic al terenurilor aferente liniei de cale ferată, în prezent dezafectată, are drept scop punerea în valoare a fostei linii ferate Brad – Păuliș – Lunca prin introducerea acesteia în circuitul turistic, ceea ce poate avea un rol determinant la dezvoltarea locală.
Astfel, se arată în document, se pot bune bazele creșterii potențialului economic, prin dezvoltarea turismului și a serviciilor conexe, în localitățile Brad, Șoimuș, Luncoiu de Jos, Vălișoara și Băița.
Reamintim că pe circuitul legislativ al Guvernului se află în proiect de OUG care permite implicarea autorităților locale în susținerea financiară a căilor ferate nerentabile.

Ultimele Articole