luni, iunie 5, 2023
spot_img

Precizări CFR Călători: Cum se mai poate ajunge la Suceava

Compania de transport feroviar de călători, CFR Călători, a făcut luni noapte precizări privind aplicarea Ordonanței militare 6 și referitor la emiterea biletelor de călătorie spre Suceava. Care sunt condițiile de călătorie.

Potrivit reprezentanților CFR Călători, deplasările spre și dinspre Suceava se fac doar pe baza legitimațiilor de serviciu și adeverinței de angajator. Redăm comunicatul CFR Călători:

„Măsuri în urma instituirii carantinei în municipiul Suceava. Având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr.6 din data de 30.03.2020, CFR Călători va emite tichete de călătorie pentru municipiul Suceava și zona limitrofă numai pentru persoanele la care face referire articolul 3 din Ordonanța Militară:
Art.3 – În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea
pentru:
b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități
economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale,
sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și
protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii
alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Eliberarea legitimațiilor de călătorie se face în baza adeverinței de la angajator si a legitimației de serviciu”.

Cum se mai poate ajunge la Suceava

După cum a explicat Club Feroviar aici,  în momentul de față, CFR Călători operează zilnic patru trenuri Interregio pe relația București – Suceava. Lor li se adaugă alte garnituri Regio, dar și trenuri de lung parcurs care vin/pleacă din/dinspre Transilvania.

Ordonanța 6 instituie zonă de carantină pentru municipiul Suceava și de opt comune limitrofe – Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei. ”Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane nu vor comercializa bilete pentru zonele carantinate”, a spus Marcel Vela.

Citește aici care sunt trenurile anulate din România. (D.C.)

 

Ultimele Articole