Praga va extinde liniile de tramvai catre Boemia Centrala

28 iulie 2017

Municipalitatea din Praga intenționează să construiască noi linii de tramvai către zonele de margine ale orașului și ale Regiunii Boemia Centrală, mai exact către Zdiby, Průhonice and Jesenice.

Anunțul a fost făcut de către Vice-Primarul orașului Praga, Petr Dolínek. Vor fi construite două linii noi de tramvai care vor susține o conexiune mai bună între capitala Praga și zona sa metropolitană.

Potrivit Vice-Primarului Dolínek tramvaiele reprezintă o soluție mult mai eficientă decât autobuzele, deoarece nu au un impact atât de negativ asupra mediului înconjurător.

Astfel, Compania de Transport Public din Praga dorește să înceapă, în perioada imediat următoare, construirea celor două linii de tramvai, din Praga către zona de sud.

Una dintre linii se va îndrepta către Průhonice via Čestlice, ambele localități fiind situate în Regiunea Boemia Centrală.

Cea de-a doua linie de tramvai se va îndrepta către Jesenice, oraș situat de asemenea în Boemia Centrală. Municipalitatea din Praga intenționează să construaiscă aici Linia D de metrou, cea care va face legătura între centrul capitalei Praga și zona metropolitană de sud.

Inițiativa construirii unor noi linii de tramvai face parte din planul de dezvoltare al regiunii, propus de către Compania de Transport Public din Praga și pe care aceasta speră să-l definitiveze până în 2030.

Planul este mult mai amplu și presupune construirea, până atunci, a aproximativ 30 de linii de tramvai.

Lungimea totală a rețelei de tramvai din Praga este de 142,4 kilometri iar tramvaiele asigură transportul a peste 360 milioane de pasageri anual.