Praga a primit ultimul din cele 250 de tramvaie ForCity

Compania de Transport Public din Praga (DPP) a primit ultimul tramvai ForCity Alfa din cele 250 de vehicule livrate de Škoda Transportation. Avand o lungime de 31,4 m si o latime de mai putin de 2,5 m, tramvaiul unidirectional cu trei sectiuni poate transporta 180 de pasageri si are 61 de scaune.
Sase usi duble late faciliteaza procesul de imbarcare/debarcare a pasagerilor, iar capacitatea tramvaiului de a trece usor de curbe reduce timpul de calatorie si accelereaza traficul. In 2015, s-au facut modificari ale designului exterior si interior al tramvaiului, dar si modificari de natura tehnica care au imbunatatit confortul in timpul calatoriei. Noul design este deosebit mai ales in partea din fata a vehiculului unde culoarea tramvaiului a fost modificata semnificativ.
Timp de 10 ani, Škoda a livrat companiei pragheze aceste 250 de tramvaie cu podea joasa care au transportat pasagerii cu succes pe o distanta totala de peste 50 de milioane de km.
„Am primit ultimul tramvai 15T din cele 250 de vehicule livrate de Škoda Transportation. Acesta a fost unul dintre cele mai importante contracte pe termen lung ale noastre si am finalizat o etapa importanta a modernizarii parcului nostru de tramvaie”, a declarat Petr Witowski, Presedintele Consiliului de Administratie si CEO al DPP.
In 2005, companiile au semnat un contract pentru livrarea a 250 de tramvaie cu o valoare totala de 17 miliarde de coroane cehesti (657 milioane de euro, la cursul de schimb din februarie 2019). Primul tramvai a fost livrat in 2011, tramvaiul cu numarul 100 in 2014, iar cel cu numarul 200 cu design nou a fost livrat in 2017.
Contractul de livrare a tramvaielor pentru Compania de Transport Public din Praga este unul dintre cele mai mari din istoria companiei Škoda Transportation.