spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

PPF Group a achizitionat Škoda Transportation

Compania de investitii PPF Group a semnat un acord pentru achizitionarea a 100% din actiunile companiei Škoda Transportation, alaturi de alte active auxiliare activitatii Škoda Transportation, precum marcile inregistrate „Škoda” si imobiliarele utilizate de companie. Finalizarea tranzactiei este supusa aprobarii de catre autoritatile antitrust relevante. Fondatorul ceh si principalul actionar al PPF Group este Petr Kellner.
PPF Group se angajeaza sa furnizeze un imprumut de operare pentru a finanta necesitatile companiei Škoda Transportation ca parte a contractului. Desi companiile nu au dezvaluit valoarea tranzactiei, conform presei, aceasta ar avea o valoare de 10 miliarde de coroane cehesti (392,6 milioane de euro).
In prezent, producatorul de material rulant ceh, Škoda Transportation, are 5.000 de angajati in Šumperk si Pilsen. De asemenea, Škoda Transportation detine mai multe subsidiare si consortii care opereaza in tari precum Germania, Finlanda, SUA, Rusia si Ungaria, tari care implementeaza propriile proiecte individuale. In plus, Škoda Transportation isi desfasoara si propriul program de cercetare si dezvoltare.
Anul trecut, CRRC a anuntat ca exista discutii pentru preluarea Škoda Transportation prin intermediul subsidiarei sale, CRRC Zhuzhou Electric Locomotive.

Ultimele Articole