spot_img
duminică, octombrie 24, 2021
spot_img

[Povești pe Drumuri de Fier] O incursiune în istoria Căilor Ferate Române – o instituție cu trecut, prezent și viitor

Carieră Feroviară în România (CFiR) vă invită la al doilea episod din serialul nostru de PODCASTURI – Povești pe Drumuri de Fier: podcastul care se ascultă cu inima, marți, 28 septembrie, ora 16.00. Mai ales că, în cel de-al doilea episod, vom face o incursiune în istoria Căilor Ferate Române – o instituție cu trecut, prezent și viitor, alături de invitatul nostru special, Mircea DOROBANȚU, Director General CENAFER.

Pentru că proiectul nostru este născut din dorința de a apropia oamenii și de a-i așeza la aceeași masă, vom povesti împreună cu domnul Dorobanțu despre Perioada de Glorie a Căilor Ferate Române (perioada interbelică), despre rolul pe care l-a jucat Carol I la apariția Căii Ferate, despre prima linie de cale ferată, despre principalele gări din România și importanța lor la nivel de securitate și siguranță națională, trenul regal, gările și saloanele regale. Tot aici, vom discuta, în egală măsură, despre personalul feroviar (flota feroviară) care era considerat A doua Armată a Țării (în perioada interbelică) și despre viitorul Căilor Ferate Române.

Vezi aici Povești pe drumuri de fier, episodul 1: Continuitatea unui ideal. Povestea din culisele unei vieți pe șine – invitat domnul Octavian UDRIȘTE, omul ce și-a dedicat și închinat întreaga viață carierei feroviare.

În demersul nostru mediatic, dorim să descoperim destine dedicate Carierei Feroviare care să inspire și să motiveze tinerele generații să-și aleagă nu doar o profesie sau o meserie, ci să facă din carieră un stil de viață pe care să-l transmită din generație în generație, ca o adevărată moștenire de neprețuit.

Nu suntem singuri în acest demers, ci ne este alături Muzeul Căilor Ferate Române (Muzeul CFR), care ne este și gazdă (acolo vom filma și vom transmite preț de o oră, o oră și jumătate maximum).

Mai mult, ni s-a alăturat o societate de prestigiu în efectuarea de reparații de material rulant, serviciu de întreținere, modernizare și reconstrucție atât a vagoanelor de călători pentru trafic intern și internațional, cât și a vagoanelor de marfă. Este vorba despre S.C. Atelierele CFR Grivița S.A., companie care susține episodul cu titlul: „O incursiune în istoria Căilor Ferate Române – o instituție cu trecut, prezent și viitor”.

Vă invităm și vă așteptăm cu drag să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook: Carieră Feroviară în România, unde vom fi în direct (Live), marți, 28 septembrie, începând cu ora 16.00.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole