spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Evenimentul Povestea Vinului are loc sâmbătă în Gara Mocăniței Transilvaniei din Teaca

Evenimentul Povestea Vinului va avea loc sâmbătă în Gara Mocăniței Transilvaniei din Teaca, ocazie cu care șapte crame din Podgoria Lechința își vor prezenta vinurile.

Povestea Vinului

Evenimentul este organizat de Asociația Mocănița Transilvaniei și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Turism în Bistrița-Năsăud“, informează Observator BN.

“Îți place vinul bun? Și nouă! Așa că te invităm într-o sâmbătă tomnatică pe plaiurile colorate ale Transilvaniei, într-un cadru inedit – Gara Mocăniței Transilvaniei din Teaca – să ne bucurăm împreună de rodul acestor meleaguri produse cu perseverență și pasiune de oameni deosebiți care au reușit în ultimii ani să readucă pe masa noastră vinurile celebre din Podgoria Lechința”, au transmis organizatorii.

Evenimentul va începe la ora 12,00 iar pe lângă degustarea de vin vor fi activități feroviare, inaugurarea depoului drezinei, prezentarea vagoneților și utilajelor de lucru la calea ferată îngustă, se va amenaja și un mic muzeu cu fotografii și unelte folosite în trecut la calea ferată.

Povestea vinului, cu muzică și voie bună

”De asemenea, atmosfera va fi întreținută cu muzică bună, de către Manu’. Pentru cei care în contextul acesta au neșansa de a fi șoferi, există posibilitatea de a cumpăra vinul preferat la preț de producător pentru a-l savura acasă”, au precizat organizatorii.

Ei sunt Asociația Mocănița Transilvaniei – un grup de oameni pasionați care luptă pentru reabilitarea traseului de cale ferată îngustă dintre Lechința și Târgu Mureș – și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Turism în Bistrița-Năsăud.

”Împreună avem o viziune comună de a dezvolta zona printr-un proiect autentic care să pună în valoare ceea ce avem mai valoros: cultura. Iar când spunem cultură ne referim la un adevărat monument istoric reprezentat de o cale ferată și un traseu spectaculos de mocăniță construit acum mai bine de 100 de ani, precum și de cultura cultivării vinului, recunoscut în întreaga lume drept Vinul Împăraților de la Viena. Pentru moment organizăm acest eveniment în gară, deoarece infrastructura feroviară are nevoie de reabilitare, însă visăm ca într-o zi Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei să o spunem în timpul calătoriei cu trenul cu abur pe colinele însorite ale Transilvaniei. Accesul la eveniment este liber, însă te încurajăm să te înscrii pentru a putea estima numărul de participanți”, au mai transmis organizatorii.

Ultimele Articole