spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Portul Sevilla construieste o noua cale ferata

Construirea unei noi conexiuni feroviare intre Portul Sevilla si terminalul intermodal La Negrilla, din regiunea Andaluzia, va permite trenurilor de marfa sa strabata distanta in doar 20 de minute. Linia de cale ferata va fi dezvoltata de catre Portul Sevilla si ADIF, administratorul spaniol de infrastructura feroviara. In prezent, distanta respectiva este parcursa in doua ore.

Autoritatea Nationala Portuara din Spania a garantat Portului Sevilla, pentru acest proiect, un imprumut in valoare de 14 milioane de euro, in timp ce ADIF va contribui cu suma de 11,5 milioane de euro, obtinute prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR).

Proiectul va demara imediat ce ADIF va desemna compania care va executa lucrarile, iar acestea vor dura trei de la data atribuirii contractului.

Gara La Negrilla este un hub important pentru transportul feroviar de marfa in regiunea Andaluzia iar Portul Sevilla este principalul port intern al Spaniei si, in acelasi timp, singurul port fluvial din Spania, fiind situat pe fluviul Guadalquivir (n. red.) .

Prin acest port trec zilnic 20 de trenuri de marfa cu destinatii catre nordul Spaniei si catre regiunea Extremadura (in apropiere de granita cu Portugalia). Cel mai important serviciu de transport feroviar de marfa se desfasoara catre fabrica de otel a companiei spaniole Gallardo Group, situata in Jerez de los Caballeros (Extremadura).

Ultimele Articole