Portul Galati a semnat contractul pentru proiectul tehnic al platformei multimodale

Pe 6 martie, Administratia Porturilor Dunarii Maritime (APDM) Galati, in parteneriat cu Metaltrade International si Port Bazinul Nou, a semnat cu asocierea Acciona Ingenieria – Baicons Impex contractul pentru “Elaborarea proiectului tehnic pentru executia lucrarilor de investitii din cadrul proiectului Platforma Multimodala Galati”.
Valoarea contractului, care va dura patru luni, este de 5,8 milioane de lei (fara TVA) si vizeaza serviciile de elaborare a documentatiei de proiectare pentru cele patru obiective investitionale ale proiectului. Acestea includ cheiul, racordul rutier si feroviar pentru accesul pe platforma multimodala, platforma multimodala si amenajarea zonei de acces la platforma.
Contractul este un pas important in derularea proiectului „Platforma Multimodala Galati – Etapa I – Modernizarea infrastructurii portuare”, ce implica, in prima faza, inlaturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente si asigurarea conexiunilor lipsa pentru reteaua centrala Rhin – Dunare/Alpi. Aceasta prima etapa, avand ca scop modernizarea infrastructurii portuare situate in zona Portului Bazinul Nou, aflat in limitele Portului Galati, este realizata cu finantare UE in cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF).