spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Portul Constanța și autostrăzile l-au făcut popular pe ministrul Sorin Grindeanu. Nu calea ferată

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a situat în luna iunie pe a treia poziție în Barometrul vizibilităţii miniştrilor. „Motorul” vizibilității sale a fost reprezentat de declarațiile sale referitoare la autostrăzi și la portul Constanța.

Pe prima poziție s-a situat, cum era de așteptat, premierul Nicolae Ciucă, potrivit News.ro. Acesta ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna iunie, la mare distanţă de colegii săi de Cabinet. Pe locul al doilea se menţine ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de miniştrii Transporturilor şi Energiei, care fac un schimb de locuri faţă de luna precedentă.

Barometrul vizibilităţii miniştrilor este o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 18.678 de menţiuni în presa scrisă şi online, în contextul anunţului referitor la soluţia de compensare cu 50 de bani pentru preţul carburanţilor, dar şi a declaraţiilor privind deciziile din coaliţie vizând modificarea Codului Fiscal şi a participării, la Vadu, la ceremonia de începere a producţiei de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaţionalizat de compania Black Sea Oil & Gas.

Pe poziţia a doua în top, cu aproape 5.000 de menţiuni, rămâne ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a înregistrat vârfuri de vizibilitate odată cu anunţarea statisticilor referitoare la rezultatele de la Evaluarea Naţională şi la examenul de bacalaureat.

Cu peste 3.700 de menţiuni fiecare, la mică distanţă unul de celălalt, miniştrii Transporturilor şi Energiei fac schimb de locuri comparativ cu topul lunii mai.

Sorin Grindeanu, în urcare cu un loc în Barometrul vizibilităţii miniştrilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, trece de pe locul 4 în mai pe locul 3 în iunie, cele mai multe menţiuni în presa scrisă şi online fiind înregistrate în contextul anunţurilor făcute ca urmare a participării în delegaţia care l-a însoţit pe premierul Nicolae Ciucă în Emiratele Arabe Unite, în special pe tema investiţiilor în Portul Constanţa. De asemenea, numele lui Grindeanu a fost menţionat şi în legătură cu preluarea interimatului la Agricultură. Ministrul Transporturilor a mai avut vârf de vizibilitate odată cu declaraţiile privind stadiul lucrărilor pe şantierul Secţiunii Nuşfalău – Suplacu de Barcău (Autostrada Transilvania).
Barometrul vizibilității nu indică însă în ce măsură menționările ministrului Grindeanu în presă au fost pozitive sau negative.

 

Ultimele Articole