luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Portul Constanta finalizeaza proiectul complexului feroviar

constantaProiectul de dezvoltare a capacitatii feroviare in zona fluvio-maritima a Portului Constanta a fost finalizat. Acesta consta in realizarea complexului feroviar sistematizat in sectorul fluvio-maritim al Portului Constanta, care sa asigure deservirea optima si unitara a actualilor si viitorilor operatori portuari.
In prima etapa s-au executat liniile de cale ferata care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic pana in anul 2020.
Proiectul este finantat prin Programul Operational Sectorial in Transporturi (POS-T 2007-2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene (85%) si de la bugetul de stat (15%). Valoarea contractului a fost de 58,3 mil lei (13 mil euro), fiind semnat cu Consal Trade- Livarom PREST- Elcomex si VIO TOP. De asemenea, valoarea contractului de asistenta tehnica de supervizare a executiei lucrarilor este de 1 mil lei (228,4 mii euro), consultant fiind asocierea dintre Systra – Metroul SA.
Astfel, au fost realizate lucrări de sistematizare a statiilor existente, fiind dublate si electrificate, lucrari de dublare a liniei existente Comvex pe viitorul interval de circulatie, lucrari de realizare a unei noi statii CF, podete, lucrari de telecomunicatii, lucrari de semnalizare, de electrificare, de energoalimentare, inclusiv o noua cladire de exploatare care concentreaza numeroase utilaje si instalatii.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole