spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

Portugalia aproba extensia metrourilor din Lisabona si Porto

Guvernul portughez a aprobat extensia Metroului din Lisabona si constructia noilor sectiuni ale Metro Ligeiro do Porto. Proiectul consta in „implementarea Planului de Extindere a Metropolitano de Lisboa”, prin prelungirea liniilor Galbena si Verde din Lisabona. Regiunea Porto a declarat ca a autorizat „constructia unor noi sectiuni a Sistemului de Metrou Usor din Zona Metropolitana Porto, care include sectiunile Casa da Música-S. Bento si prelungirea Liniei Galbene, care include constructia depoului Parque de Material din Vila D’Este”.

Proiectul pentru extinderea retelei de metrou din Porto este in conformitate cu recenta autorizare acordata administratiei Sistemului de Metrou Usor din Porto pentru achizitia de material rulant nou.

Conform anuntului, vor fi achizitionate 19 trenuri de metrou noi cu o valoare totala de 50,4 milioane de euro, fara VAT, plus serviciile de intretinere. Confirmarea a avut loc la inceputul lunii decembrie.

Pentru Metroul din Lisabona, lucrarile de extensie presupun realizarea „Planului de Extensie a Metroului din Lisabona – prelungirea Liniilor Galbena si Verde, sectiunile Rat – Cais do Sodré. Decizia aproba o investitie de 210,2 milioane de euro.

Ultimele Articole