spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Portofel găsit de un ceferist în gară și restituit proprietarului

Un portofel plin cu bani a fost găsit în gară de un ceferist, care l-a predat polițiștilor de la Transporturi Feroviare.

Polițiștiilor Postului de TF Craiova le-a fost înmânat vineri un portofel în care se afla suma de 3.700 de lei. Acesta fusese găsit în stația CF Craiova, de Cristian-Ionel, angajat al CFR, relatează cotidianul regional Gazeta de Sud.

Polițiștii au verificat conținutul portofelului, în care au găsit: suma de 3.700 de lei, un card bancar, o chitanță cu soldul disponibil precum și codul PIN al cardului. În urma verificărilor efectuate de polițiști, domnul Victor, proprietarul portofelului, a reintrat în posesia sa.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Portofel găsit de un ceferist. Polițiștii i-au mulțumit angajatului CFR

”Îi mulțumim lui Cristian-Ionel și ne dorim să cunoaștem cât mai multe persoane care să acționeze exact ca el într-o situație similară! Recomandăm persoanelor să țină cont de câteva sfaturi care îi pot feri de astfel de evenimente nedorite:

  • Să purtați portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp!
  • Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar,
  • Atunci când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!
  • Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur.
  • Nu purtați încrisuri pe care se afla codul PIN al cardului în același loc cu cardul, pot face treaba unui hoț mult mai ușoară.

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ”, au transmis oamenii legii.

Ultimele Articole