luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Ministrul Mediului spune că și incendiul din Gara de Nord a contribuit la poluarea din București

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a explicat luni că poluarea din București din noaptea de duminică spre luni a fost determinată de incendiul de la Gara de Nord, de arderi de vegetaţie şi de cauciucuri, dar şi de faptul că viteza vântului a fost redusă.

poluarea din București

”Aş vrea să vă spun că în momentul de faţă am avut acest episod de poluare ca urmare a unui cumul de factori. În primul rând, arderile necontrolate din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Au fost sesizări la 112, am avut în această dimineaţă o discuţie cu cei de la ISU, care, din informaţiile pe care le avem, în afară de incendiul semnalat la ora 12 noaptea de la Gara de Nord şi a sesizărilor primite cu arderile de vegetaţie sau cauciucuri sau toate celelate gunoaie care au fost în cursul serii, au ajuns să avem aceste condiţii de calm atmosferic şi evident cu viteze reduse ale vântului de sub şapte kilometri pe oră, din acest motiv având şi aceste valori ridicate”, a declarat ministrul.

Costel Alexe susține că poluarea din București a început să scadă

Potrivit lui Costel Alexe, creşterile nivelului de poluare au început duminică seară în jurul orei 21,00,  ”cu vârful în jurul orei 3-4 dimineaţa şi evident scăzând către primele ore ale zilei”, iar acum se înregistrează valori de intrare în normalitate privind calitatea aerului din Bucureşti, ”evident încă cu depăşiri pe PM 10 şi ceilalţi factori poluanţi”.

”De asemenea, aş vrea să vă spun că nu ar trebui să creadă cineva că am avut acest episod de poluare doar din cauza arderilor necontrolate din jurul Bucureştiului. Avem şi un noi suspiciuni de activităţi industriale care se desfăşoară în judeţul Ilfov sau în Bucureşti, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantităţi ridicate de poluanţi. În momentul de faţă avem în cadrul judeţului Ilfov 46 de firme autorizate şi în municipiul Bucureşti 69 autorizate, care au acest proces de ardere”, a susţinut ministrul.

34 de oameni au fost evacuați din Gara de Nord, din cauza incendiului

Un incendiu în Gara de Nord a izbucnit în noaptea de duminică spre luni. Potrivit ISU București Ilfov, incendiul a izbucnit într-o cameră de birouri deasupra caselor de bilete din Gara de Nord din Capitală, iar materiale cuprinse de flăcări au degajat mult fum.

34 de oameni, angajaţi şi călători, au fost evacuaţi. Dintre aceştia, 16 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au anunţat că au fost degajări mari de fum, dar nimeni nu a fost rănit.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole