Polonia va moderniza o alta sectiune a Liniei Carbunelui

11 decembrie 2018

Caile Ferate Poloneze si Multiconsult Polska Sp. z o.o. au semnat un contract in valoare de 2,4 milioane de euro (10,2 milioane de zloti) pentru realizarea documentatiei necesare proiectarii sectiunii care leaga nodul feroviar Zduńska Wola Karsznice (in centrul Poloniei) de Dąbie nad Nerem, pe linia de cale ferata C- E 65. In cadrul contractului, compania de consultanta va trebui sa finalizeze documentatia in 21 de luni.
Proiectul include modernizarea Węglówka, liniei de cale ferata Nr. 131 pe sectiunea Zduńska Wola Karsznice – Dąbie nad Nerem (Voievodatul Łódź). Pe sectiunea de 60 de km cu linie dubla, PKP PLK va monta noile sine si va reinnoi sistemul de tractiune si macazurile existente. Proiectul prevede modernizarea a 64 de elemente tehnice, iar nivelul de siguranta va creste dupa reconstructia a 44 de aparate de cale. Modernizarea dispozitivelor de trafic feroviar si telecomunicatii va asigura un management al traficului imbunatatit si va spori siguranta calatoriei cu trenul. In plus, proiectul va creste nivelul de confort al pasagerilor, datorita modernizarii peroanelor in cinci halte (Szadek, Otok, Poddębice, Kłudna si Kraski). Toate facilitatile vor fi adaptate pentru persoanele cu mobilitate redusa.
„Suntem permanent dedicati obiectivului de a atrage mai multa marfa pe calea ferata. De aceea, compania PKP PLK pregateste modernizarea Liniei Carbunelui, de la Zduńska Wola Karsznic la Tczew. Am semnat un contract pentru proiectarea lucrarilor pentru prima faza a proiectului de modernizare a sectiunii Zduńska Wola Karsznice – Dąbie nad Nerem. Investitia va avea ca rezultat cresterea numarului de trenuri de marfa din Silezia catre porturile Tri-City”, a declarat Ireneusz Merchel, presedintele Consiliului de Administratie al PKP PLK.
Dupa lucrarile de modernizare, pe sectiunea de cale ferata Zduńska Wola Karsznice – Dąbie nad Nerem, trenurile de marfa vor circula cu o viteza de 120 km/h de la 40 km/h in prezent.
Conform estimarilor, proiectul cu titlul „Lucrari pe linia de cale ferata C-E 65 sectiunea Zduńska Wola – Inowrocław – Tczew LCS Zduńska Wola Karsznice” va fi finalizat pana la sfarsitul lui 2020. Lucrarile de constructie se vor desfasura in perioada 2021-2023. Investitia in valoare de 105 milioane de euro (450 de milioane de zloti) va imbunatati transportul feroviar de marfa din Silezia catre porturile Gdynia si Gdańsk. Aceasta este una dintre cele patru faze ale proiectului care include modernizarea Liniei Carbunelui pe sectiunea care leaga Zduńska Wola Karsznice prin Inowrocław, Bydgoszcz de Tczew, estimata la 1,16 miliarde de euro (5 miliarde de zloti).