spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Polonia va lansa o licitatie de 1 miliard de euro pentru acces feroviar in porturi

pkp plkIncepand din aceasta primavara, PKP Polskie Linie Kolejowe va investi 4 miliarde de zloti (937 de milioane de euro) in modernizarea legaturilor feroviare cu cele patru porturi: Gdansk, Gdynia, Szczecin si Swinoujscie. Compania poloneza va lansa o licitatie pentru obtinerea documentatiei necesare proiectelor selectate.
Proiectele au ca scop indepartarea blocajelor, cresterea capacitatii feroviare, reducerea timpului de calatorie si asigurarea celui mai inalt nivel de punctualitate.
304 milioane de zloti (71 de milioane de euro) vor fi investiti in Portul Gdansk pentru modernizarea liniei 226, singura legatura feroviara cu portul nordic. Proiectul include podul cu cale dubla peste Martwa Wisła, o portiune de linie feroviara de 12 km intre statiile Pruszcz Gdanski si Gdansk Port Polnocny (portul nordic). Costul total al proiectului este de 500 de milioane de zloti (117 milioane de euro). In cel de-al doilea trimestru al acestui an, PKP PLK planuieste sa lanseze o licitatie pentru obtinerea documentatiei de proiect in ceea ce priveste investitiile in zona portului Gdansk, dedicate exclusiv statiilor de transport de marfa si legaturilor feroviare dintre ele. Cele trei statii sunt: Gdańsk Port Północny, Gdańsk Kanał Kaszubski, Gdańsk Zaspa Towarowa. Proiectul este parte a Programului Feroviar National care a fost propus pentru finantare in cadrul celei de-a doua cererii a Mecanismului pentru Conectarea Europei. Proiectul, propus pentru implementare intre 2017 si 2020, este estimat la 600 de milioane de zloti (140,5 milioane de euro), dintre care finantarea MCE va ajunge la 490,7 milioane de zloti (115 milioane de euro).
1,5 miliarde de zloti (351,4 milioane de euro) vor fi investiti pana in 2020 in porturile din Gdynia, Szczecin si Swinoujscie pentru modernizarea, constructia si dezvoltarea de legaturi feroviare intre aceste trei porturi. In prezent, PKP PLK pregateste licitatia pentru documentatie care va fi lansata in acest an. Aceste proiecte au fost, de asemenea, propuse in cadrul celei de-a doua cereri de finantare a MCE.
850 de milioane de zloti (199 de milioane de euro) vor fi investiti in legaturi feroviare cu Portul Gdynia pentru a creste capacitatea, siguranta si eficienta feroviara.
Proiectele de investitie in zona porturilor Szczecin si Swinoujscie includ constructia Centrului Portuar Szczecin si a unor linii feroviare care sa ofere legaturi feroviare cu statia, cu terminalul de containere Ostrow Grabowski si cu statia Swinoujscie.
600 de milioane de zloti (140,5 milioane de euro) vor fi investiti in reconstructia a 38 de km de sectiune feroviara in Portul Central Szczecin si Swinoujscie, care include lucrari la doua poduri feroviare, electrificarea liniilor in zona Swinoujscie, si constructia a trei linii insumand 12 km. In plus, proiectul include modernizarea substructurii, a sistemului de drenare, precum si a sistemelor de control al traficului si telecomunicatii.

Ultimele Articole