spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Polonia si China au semnat un nou acord pentru transport feroviar de marfa

Jacek Rutkowski, CEO-ul companiei PKP Cargo Centrum Logistyczne Małaszewicze, si Shi Zhanyong, viceprimarul orasului Zhengzhou din Provincia Henan, au semnat un Memorandum de Intelegere pentru promovarea cooperarii in domeniul logisticii internationale si a lanturilor de furnizare ca parte a politicii dintre China si UE. Conform acordului, 10 milioane de tone de marfa vor fi transportate in prima faza pe ruta Drumul Matasii, folosind terminalul Małaszewicze. Trenurile de marfa din China vor traversa Kazahstanul, Rusia si Belarus, pana in Polonia, iar de aici, marfurile vor fi transportate catre alte tari europene.
PKP Cargo si PKP Polskie Linie Kolejowe vor investi in terminalul Małaszewicze pentru a majora treptat capacitatea de transbordare care va creste de patru ori pana in 2026.
„Małaszewicz este cel mai bun terminal pentru serviciile de transport de marfa din China, iar de aici, trenurile pot fi trimise in orice colt al Europei. Suntem deja un nod logistic important, iar potentialul nostru va creste”, a declarat Jacek Rutkowski.
In prezent, PKP Cargo Malaszewicze are patru terminale complet functionale aflate in apropierea rutei pan-europene E – 30.
Modernizarea infrastructurii feroviare a Poloniei va fi, de asemenea, un motor pentru dezvoltarea transportului feroviar de marfa. Modernizarea si reconstructia celor mai importante rute operate de PKP PLK au ca scop cresterea capacitatii de transport si dublarea vitezei de realizare a activitatilor comerciale si de depozitare.
Pentru dezvoltarea transportului intre China si Europa, in 2017, PKP Cargo si Worldwide Logistics Group au semnat un acord pentru intensificarea cooperarii care va permite companiei PKP Cargo sa isi deschida un sediu in China. Acordul are la baza implementarea strategiei de dezvoltare a companiei concentrata pe construirea unei pozitii puternice a transportului polonez pe piata internationala. Conform strategiei companiei, acesta are sanse sa devina un operator logistic de talie mondiala pana in 2020.

Ultimele Articole