spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Polonia semneaza un nou contract pentru modernizarea infrastructurii

Administratorul de infrastructura feroviara din Polonia, PKP PLK, si compania Torpol au semnat un contract de 44,5 milioane de euro pentru modernizarea unei sectiuni de cale ferata de 40 km, intre Legnica si Rudna Gwizdanów. Contractul implica lucrari de modernizare a infrastructurii, a podurilor si viaductelor existente, inclusiv a sistemului de tractiune. In cadrul contractului se vor moderniza 9 statii si halte, iar la 1,5 km de statia Lubin, se va construi inca o halta.
Valoarea totala a proiectului este de 45,9 milioane de euro, din care 30,57 milioane de euro reprezinta cofinantarea Uniunii Europene. Proiectul va fi finalizat in 2019.
“Semnarea contractului pentru modernizarea sectiunii Legnica-Rudna Gwizdanów reprezinta un pas important pentru imbunanatirea serviciilor de transport feroviar in Voievodatul Silezia Inferioara. Datorita investitiei, trenurile de pasageri vor putea oferi conexiuni de transport intre cele mai importante orase ale voievodatului, precum Glogow, Lubin and Legnica. Proiectul va determina cresterea accesibilitatii transportului pe calea ferata si va contribui la cresterea economica a regiunii”, a declarat Guvernatorul Voievodatul Silezia Inferioara, Paweł Hreniak.
Sectiunea Legnica – Rudna Gwizdanów face parte din reteaua feroviara din Silezia Inferioara si este o legatura intre linia principala E 30 (care traverseaza granita de vest a tarii prin Węgliniec, urmand ruta Legnica- Wroclaw- Przemyśl) si E 273 (care conecteaza Wroclaw, Głogów si Szczecin). In prezent, sectiunea de linie este utilizata doar de trenurile de marfa, iar dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, vor fi puse in operare si trenurile de calatori.

Ultimele Articole