luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Polonia primeste fonduri UE pentru infrastructura feroviara

pkpComisia Europeana a aprobat alocarea a 475 de milioane de euro pentru proiectele de infrastructura feroviara din Polonia conform Fondului European Structural si de Investitii pentru infrastructura feroviara. Aceasta este o continuare a opt proiecte majore de imbunatatire a infrastructurii feroviare in Polonia in 2014-2020. Patru proiecte, in valoare de 319,3 milioane de euro, vor moderniza legaturile intre regiunile Mazowieckie si Łódzkie. Polonia va moderniza liniile feroviare existente, va imbunatati siguranta si va creste viteza de calatorie, atat pentru traficul de calatori, cat si pentru cel de marfa.
74.6 milioane de euro vor fi alocate proiectelor feroviare din regiunea Wielkopolska pentru a finaliza modernizarea sectiunii feroviare care leaga Czempiń de Poznań, parte a coridorului Baltic-Adriatic. Liniile feroviare care trec prin regiunea Pomorskie, de asemenea parte a coridorului Baltic-Adriatic, vor fi imbunatatite ca urmare a trei proiecte in valoare de 81,5 milioane de euro. Aceste investitii vor moderniza legaturile cu orasul Gdansk, inclusive cu portul Gdansk si Gdynia.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole