spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

Polonia: modernizarea liniei 447 va fi lansata in 2017

pkpCaile Ferate Poloneze intentioneaza sa initieze modernizarea liniei 447 in primul trimestru al anului urmator. Licitatia pentru acest proiect a fost lansata la sfarsitul lui 2015. In prezent, compania, alaturi de operatori si autoritati locale, incearca sa aleaga cel mai bun concept de remodelare a liniei.
Varianta sustinuta de aproape toti cei implicati consta in reabilitarea liniei in mai putin de doi ani. Asa cum au stabilit partile implicate, modernizarea ar trebui finalizata in 15 luni, aceasta fiind varianta cea mai scurta.
„Vom solicita viitorului contractor sa analizeze posibilitatea de a scurta pe cat posibil inchiderea liniei de la 15 la 12 luni. Aceasta varianta permite realizarea lucrarilor de modernizare a liniei intr-un an si jumatate”, a declarat Vicepresedintele PKP PLK, Andrzej Pawłowski.
Lucrarile la modernizarea liniei 447 implica o sectiune de 22 de km intre Warszawa Włochy si Grodzisk Mazowiecki.
Proiectul va reduce congestia si va creste capacitatea liniei, in special prin eliminarea restrictiilor de viteza si imbunatatirea semnalizarii. Pe langa beneficiile imbunatatirii acestor sectiuni, proiectul va permite si devierea temporara a traficului de pe axa principala a Varsoviei, Warszawa Zachodnia – Warszawa Centralna – Warszawa Wschodnia, pentru inceperea lucrarilor la linie.
Proiectul este finantat prin MCE, iar in februarie 2015, BEI a acordat un imprumut de 100 de milioane din suma totala de 230 de milioane de euro.

Ultimele Articole