Polonia incheie un nou contract pentru modernizarea Liniei Feroviare Centrale

18 ianuarie 2019

Caile Ferate Poloneze, PKP. si consortiul Intop Warszawa- Serso au semnat un contract in valoare de 10,5 milioane de euro (45 de milioane de zloti) pentru reconstructia a patru viaducte apartinand Liniei Feroviare Centrale care leaga Varsovia de Cracovia si Katowice. Costul lucrarilor va fi acoperit din fonduri proprii. Lucrarile vor incepe in februarie si vor fi finalizate la sfarsitul acestui an.
Pe sectiunea Idzikowice – Opoczno Południe, vor fi reconstruite 4 pasaje supraterane si 10 podete. PKP PLK a semnat un contract pentru modernizarea a 14 lucrari de arta pe ruta care leaga statiile Opoczno Południe si Idzikowice. Acestea vor fi adaptate la trenurile care circula cu o viteza de pana la 200 km/h (in prezent, acestea permit o viteza maxima de 160 km/h).
Proiectul include si modernizarea statiei Idzikowice care va fi modernizata pentru a permite accesul trenurilor care ating o viteza de 200 km/h si, in final 230/250 km/h. Trenurile de marfa vor calatori cu o viteza de 120 km/h. Lucrarile de modernizare la statia Opoczno Południe au fost finalizate.
Intregul proiect care prevede modernizarea a 14 lucrari de arta este realizat in cadrul celei de-a doua faze a proiectului de modernizare a Liniei Feroviare Centrale. Dupa finalizarea lucrarilor, Linia Feroviara Centrala va beneficia de cresterea capacitatii si sigurantei si de imbunatatirea legaturii feroviare din sudul Poloniei catre capitala tarii.