spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Polonia a lansat licitatia pentru studiile de fezabilitate ale unor proiecte feroviare din Wrocław

Caile Ferate Poloneze, PKP PLK, au anuntat o licitatie pentru pregatirea studiului de fezabilitate preliminar pentru Nodul de Cale Ferata Wrocław si a unui studiu de fezabilitate pentru linia de cale ferata C-E 59 aflata pe sectiunea Święta Katarzyna – Wrocław Muchobór / Wrocław Świebodzki.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 14 iunie 2019. Durata estimata a studiului preliminar de fezabilitate pentru Nodul Feroviar Wrocław este de 34 de luni, iar pentru linia de cale ferata C-E, 18 luni.
Studiul initial de fezabilitate va identifica nevoile de investii in functie de datele entitatilor care utilizeaza sau intentioneaza sa utilizeze caile ferate apartinand nodului feroviar Wrocław. Municipalitatile si operatorii vor fi consultati pentru a stabili variantele si scenariile initiale ale estimarilor traficului de pasageri. Propunerile includ solutiile tehnice initiale, garantarea obtinerii capacitatii adecvate a liniilor de cale ferata si accesibilitatii maxime a transportului feroviare. Studiul va fi folosit pentru a planifica proiectele de investitii dupa 2020.
In plus, studiul va lua in calcul reconstructia statiei Wrocław Świebodzki cu optiunea unei statii de tranzit, constructia unei legaturi catre aeroportul din Wrocław, trecerea liniilor de cale ferata prin nodul feroviar Wrocław, reconstructia liniei diametrale Wrocław si constructia infrastructurii necesare pe linia diametrala pentru a separa traficul regional si traficul pe distante lungi, dar si liniile de marfa de transportul de calatori.
De asemenea, PKP PLK liciteaza si un studiu de fezabilitate pentru sectiunea Święta Katarzyna – Wrocław Muchobór/Wrocław Świebodzki de pe linia C-E 59 care ar trebui sa stabileasca lucrarile necesare pentru reconstructia liniei C-E 59 din Wrocław catre Opole pentru a corespunde standardelor retelei feroviare TEN-T. Studiul va analiza liniile de cale ferata care apartin coridorului de transport C-E 59 inclusiv liniile de cale ferata din orasul Wrocław si liniile de cale ferata care au impact asupra mersului trenurilor de pe sectiunea C-E 59. Studiul va face posibila solicitarea unei cereri de finantare prin fonduri UE in perioada 2021-2027.

Ultimele Articole