duminică, mai 28, 2023
spot_img

Polonezii de la PESA își consolidează prezența în România cu un nou contract de 17 tramvaie

Transportul public urban de călători din municipiul Craiova se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării procedurii de atribuire a achiziției publice pentru 17 tramvaie de cca. 25 m.
sursa foto craiovaforum.ro
Potrivit autorităților locale câștigătorul contractului este firma poloneză PESA. Primul tramvai va fi livrat Craiovei abia la finele anului viitor.„Săptămana trecută am avut deja întâlnire cu Hanna Wiśniewska-Sarbu, reprezentanta firmei PESA, din Polonia, si urmează ca în cel mai scurt timp să semnez contractul de achiziție. Aceasta e vestea buna! Vestea mai puțin bună este ca primul tramvai va fi livrat abia la sfârșitul anului viitor, conform caietului de sarcini licitat la Ministerul Dezvoltării, după ce se obțin toate avizele necesare și intră în fabricație toate cele 17 tramvaie. Apoi vor fi livrate, lunar, câte trei tramvaie”, a explicat zilele trecute primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Finanțarea proiectului, în valoare de 156.400.000 lei este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”. Producătorul polonez mai are contracte de livrare a tramvaielor în Iași și Cluj. (D.C.)

Ultimele Articole