miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

Polițiștii Transporturi au luat la puricat peste 100 de centre de fier vechi

Polițiștii de la Transporturi au derulat o acțiune, pe parcursul unei zile, pentru siguranța transporturilor pe cale ferată, fiind verificate trenuri de marfă și controlate magazii de piese de schimb, depouri și revizii.

sursa foto:ziarul incomod

A fost depistat un vagon cu nereguli comerciale și au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, informează un comunicat de presă al Poliției.

La data de 9 decembrie 2019, poliţiștii de la transporturi, sprijiniți de angajaţi feroviari, au acționat pentru prevenirea furturilor din vagoanele de mărfuri şi de componente de la mijloacele de material rulant, fiind verificate 78 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată şi 39 în triaje.

Pe parcursul acţiunii, a fost depistat un vagon cu nereguli comerciale, fiind întocmit un dosar penal în care s-a început urmărirea penală „in rem”.

Au fost verificate 196 de mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 21 de magazii de piese de schimb.

Totodată, poliţiștii au efectuat verificări şi la 135 de unităţi care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, fiind efectuate controale şi la 54 de firme de pază care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

Pe durata activităţilor, poliţiştii au mai întocmit două dosare penale, în care sunt cercetate 4 persoane şi au aplicat 106 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.725 de lei.

Ultimele Articole