spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Peste 2.600 de amenzi date de Poliție la trecerile la nivel cu calea ferată într-o singură zi

Peste 2.600 de amenzi au fost aplicate de Poliție la trecerile la nivel cu calea ferată într-o singură zi în care au făcut controale.

Poliție la trecerile la nivel eliminarea trecerilor la nivel trecerile la nivel cu calea ferată amenajarea trecerilor la nivel licitație la Regionala Cluj

Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi și ai Direcției Rutiere au acționat, la data de 6 octombrie 2020, pentru prevenirea accidentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, au anunțat joi oamenii legii, prin intermediul unui comunicat de presă.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 2.612 sancţiuni contravenţionale, dintre care 320 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 2017 pentru alte abateri prevăzute de legislația rutieră și 275 pentru alte fapte.

Peste 300 de permise reținute de Poliție la trecerile la nivel cu calea ferată

În urma neregulilor la regimul rutier, polițiștii au constatat 16 infracţiuni și au reținut 238 de permise de conducere, dintre care 81 au fost reținute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 18 pentru depășiri neregulamentare în zona trecerilor la nivel cu calea ferată și 139 pentru alte abateri.

De asemenea, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare, au fost reținute 98 de certificate de înmatriculare. Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Reguli ce trebuie respectate la trecerea căii ferate

Polițiștii reamintesc că:

  • La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, șoferul este obligat să circule cu viteza redusă și să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar.
  • Șoferul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadența lentă este în funcțiune.
  • Șoferul este obligat să oprească atunci când:
  1. a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;
  2. b) semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;
  3. c) întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

•           Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoare la lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Ultimele Articole