spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

19 tentative de sinucidere la calea ferată, dejucate de Poliția Transporturi în ultima lună

Poliția Transporturi a dejucat în ultima lună 19 tentative de sinucidere la calea ferată și a întocmit 481 de dosare penale, în care sunt cercetate peste 680 de persoane.

Poliția Transporturi razii în gări sinucidere pe calea ferată

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 15 septembrie -15 octombrie, poliţiştii de la Transporturi au acţionat în 195 de obiective (gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale) pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi siguranţa transporturilor.

Astfel, poliţiştii au desfăşurat 2.330 de activităţi de patrulare în staţii de cale ferată şi au menţinut ordinea şi siguranţa publică în 5.635 de trenuri de călători. În urma acestor acţiuni, au fost găsite 26 de persoane urmărite naţional sau internaţional, 70 de minori lipsiţi de supraveghere, care au fost predaţi familiilor sau au fost internaţi în centrele de plasament, şi 39 de persoane cu afecţiuni psihice, ce au fost internate în unităţi spitaliceşti.

Un număr de 19 persoane care intenţionau să se sinucidă pe calea ferată au fost salvate.

Poliția Transporturi, acțiuni pentru combaterea contrabandei

Alte 140 de acţiuni s-au desfăşurat pentru sancţionarea comerţului ilegal, prevenirea migraţiei ilegale, a contrabandei, a furturilor şi pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul taximetriei.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 4.132 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.275.000 de lei, şi au confiscat bunuri în valoare de aproape 2.400.000 de lei. De asemenea, 612 persoane sunt cercetate în 481 de dosare penale întocmite.

Totodată, au fost reţinute pentru 24 de ore 20 de persoane bănuite de săvârşirea unor fapte de natură penală. Ulterior, două dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar 13 persoane au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole